Woonkeuken Emma interieuradvies

renovatie bovenwoning

woonkeuken

Amsterdam

 

Advies bij een renovatie van een bovenhuis: de woning opknappen, een woonkeuken realiseren, kleuradvies en lichtadvies voor het interieur na verbouwing.

Bovenhuis, de Pijp, Amsterdam

Bouwjaar: ± 1900

woonkeuken-2

Bewaren

woonkeuken

Een woonkeuken is een lang gekoesterde wens. De muur tussen woonkamer en keuken wordt uitgebroken. Een flinke ingreep, omdat het hier om een dragende muur gaat. Door een stalen portaal te plaatsen kan de constructie opgevangen worden.

Er ontstaat nu een grote vierkante woonruimte met een lange diagonale zichtlijn. Er is een ruime plaats voor de eettafel.

In overleg ontwerpen we een nieuwe keuken, waarbij de keukeninrichting en detail past bij de wensen van de mijn opdrachtgeefster.

advies bij verbouwing en renovatie

wandkast

Voor de wand tegenover de bank ontwerp ik een maatkast: een open kast met planken en een paar laatjes. De planken met een totale lengte van 12 meter bieden ruimte aan de collectie zelf gemaakt keramiek, boeken en souvenirs van verre reizen.

De bestaande houten vloer geschuurd, geloogd en gezeept.

open trap verbouwing

interieuradvies en interieurontwerp: keukeninrichting

plattegrond-oud-nieuw-JvdHeijdenstraat-2

woonkeuken

 

 

 

renovatie 

’t Was een flinke verbouwing. De woonkamer en de smalle keuken zijn bij elkaar getrokken en zo ontstond een grote woonkeuken.

De deur tussen trappenhuis en kamer is verplaatst en de wc is dubbel zo groot. Een keuken op maat en een wandkast op maat.

Interieur- en kleuradvies rondden de verbouwing af.