advies bij verbouwing en renovatie

renovatie woning

renovatie woning

Amsterdam

 

Renovatie en verbouwing van een woning aan de dijk van de Weespertrekvaart, vlakbij de Omval.

Eengezinswoning, Weesperzijde Amsterdam

bouwjaar: 1901

advies bij verbouwing en renovatie

renovatie

Het advies bij de verbouwing betrof de renovatie van de woning en een interieurontwerp voor de drie verdiepingen. Het huis moest grondig opgeknapt worden.

De woning staat aan een dijk en de eerste verdieping heeft een geweldig uitzicht over het water.

Met het interieurontwerp probeer ik breedte in de woning te krijgen i.p.v. de lange gangen en kamers als pijpenla. Op de begane grond en de eerste verdieping worden een aantal binnenmuren weg gebroken, hierdoor krijgen de kamers meer breedte.

trap

Het verplaatsen van het trappenhuis en het plaatsen van een nieuwe trap met bordes bleek de crux van de verbouwing. De nieuwe trap staat midden in de woning en verbindt de eerste verdieping en de begane grond op een heel open manier. Hierdoor is het mogelijk de zitkamer op de eerste verdieping te situeren en optimaal gebruik te maken van het uitzicht daar.

 

woonkeuken

Op de begane grond en de eerste verdieping worden een aantal binnenmuren weg gebroken, hierdoor krijgen de kamers meer breedte. 

Door de open verbinding tussen de zitkamer boven en de woonkeuken beneden wint de zitkamer aan ruimte en krijgt de woonkeuken meer daglicht. 

advies-bij-verbouwing