appartement met uitzicht

nieuwbouw appartement

nieuwbouw appartement

Amsterdam

 

Interieurontwerp voor een nieuwbouw appartement. Kleuradvies. Bijzonder behang toegepast. Ontwerp en realisatie van een lichtobject. Aandacht voor de akoestiek.

 

appartement, Amsterdam

 

bouwjaar 2012

uitzicht nieuwbouw-appartement centrum Amsterdam

interieurontwerp

Het interieurontwerp voor dit nieuwbouw appartement moest van een kale, betonnen ruimte een comfortabel appartement maken met een onderscheidend interieur.

Advies over indeling en inrichting, lichtadvies, kleuradvies, kasten en interieuronderdelen op maat – op alle punten is gewerkt aan een uitgebalanceerd geheel in een eigen stijl.

Interieurontwerp nieuwbouw-appartement

Interieurontwerp nieuwbouw woning Oosterdok

Bewaren

open keuken

De plaats van de keuken is prominent en het keukenblok beslaat één van de 4 muren van de woonkamer. En toch moet de keuken en de keukeninrichting zoveel mogelijk wegvallen. Onderkasten met bamboe fronten,  een elegant dun RVS werkblad, de afwezigheid van bovenkastjes dragen hieraan bij. Het bijzondere behang van geplisseerd papier als achterwand doet de rest. De afzuigkap is ingebouwd in het plafond.

interieurontwerp open keuken nieuwbouw-appartement

foto's emma interieuradvies

lichtobject

De gang, die meer dan 10 meter lang is, eindigt in de lichte woonkamer. Hierdoor krijg je het gevoel of je door een tunnel loopt –van het donker naar het licht- dit is niet prettig. Ik ontwerp een lichtgordijn: in het midden van de gang aan de zijmuur creëer ik een groot lichtvlak, als een raam. Hierdoor wordt het tunneleffect doorbroken.

boekenkast op maat interieurontwerp nieuwbouw-appartement
op maat gemaakte boekenkast
kast op maat
kast op maat

interieurontwerp nieuwbouw-appartement

emma-interieuradvies

interieurontwerp en interieurdesign

akoestiek

De akoestiek in de woning is een onderwerp dat aandacht vraagt: er is veel echo. De lange gang versterkt dit. We treffen maatregelen om de nagalm te absorberen en een goede akoestiek te krijgen. Het plafond wordt gestuukt met een poreuze, absorberende laag van Baswaphon.

 

materiaalkeuze

Een nieuwbouw appartement: een kale, betonnen ruimte, waarin  alles hard, glad en onslijtbaar is. Ik probeer in zo’n geval minstens één onderdeel in het interieur daarmee te laten contrasteren. In dit appartement is dat behalve de antieke kast in de woonkamer, ook het behang. Behang kan zorgen voor structuur op een gladde wand, zoals hier boven het werkblad van de keuken. En het zorgt voor kleur: diep en donker op de wand tegenover de glazen pui, stralend zonnig in de donkere logeerkamer achter in de woning.

Bewaren