kleine woning

Meer ruimte in huis nodig? Een groter huis zonder te verhuizen? Emma Interieuradvies gaat op zoek naar vergeten ruimte en laat het huis meegroeien met het gezin. Wonen in een zee van ruimte, ook als de vierkante meters beperkt zijn.

ruimtegebrek

Meer mensen, meer spullen. Speelgoed, sporttassen, schoenen, jassen, spullen voor school. Waar laat je alles? En waar slaapt oma als ze blijft overnachten?
Emma Interieuradvies helpt om binnen het huis nieuwe ruimte te vinden en te creëren. Door de bestaande ruimte anders in te delen of door te verbouwen.

We gaan op zoek naar ‘vergeten’ ruimte.

  • Niet alleen het vloeroppervlak, maar ook de hoogte gebruiken. We denken 3D
  • We kijken naar logische combinaties van woonfuncties.
  • We houden praktische zaken in de gaten.
  • En we weten hoe belangrijk voldoende kastruimte is om ‘lege’ ruimte over te houden.

Door out of the box te denken, is er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Bewegingsvrijheid.

Emma Interieuradvies zit niet vast in hoe je huis en interieur in de loop der jaren gegroeid is, maar kijkt met een frisse blik. En met een professionele blik. Emma Interieuradvies ontwerpt praktische en originele oplossingen. Wonen in een zee van ruimte, ook als de vierkante meters beperkt zijn.

kubieke meters

Een bedstede, met kastruimte eronder en erboven. Een vliering als slaapvloer, met een spannende, maar ook veilige trap.
Emma Interieuradvies beperkt zich niet tot het vloeroppervlak. Denkt óók in de hoogte. Geen vierkante meters, maar kubieke meters.

woonfuncties combineren

Een diepe vensterbank met een klein stoeltje ervoor wordt een heerlijke knutseltafel. Met een groot kussen erin een hoekje om te loungen.
Emma Interieuradvies zoekt naar mogelijkheden om functies te combineren.

verbouwen

Het huiselijk leven gaat door, ook als in huis de boel op z’n kop ligt omdat er verbouwd wordt.

Om een verbouwing of verandering in huis behapbaar te houden, zijn een goed plan, een uitgewerkte tekening en een tijdsplanning van belang. Emma Interieuradvies zorgt daarvoor. Tekent en ontwerpt, begeleidt de realisatie door vaklieden.

Omdat er een 2e kindje op komst is, is er een extra slaapkamer nodig. En eigenlijk ook een 2e badkamer. Een vaste trap naar het dakterras is al lang een wens.
Emma Interieuradvies ontwerpt een nieuwe plattegrond van de bovenverdieping.

  • 3 slaapkamers
  • 2e compacte badkamer
  • veel kastruimte en een inloopkast in de master-bedroom
  • logeerkamer annex tv- en speelkamer
  • een vaste trap naar het dakterras

Door de verbreding van de overloop, het daglicht door een nieuw dakvenster en een dakopbouw oogt de verdieping na de verbouwing ruimer en lichter.
De brede schuifdeur tussen overloop en tv-kamer geeft flexibiliteit in de indeling. Ruimtewinst.

plattegrond oude situatie

plattegrond gewijzigde situatie

maatwerk

De manier waarop mensen wonen verschilt. Verschillen ook in dromen en wensen bij een verbouwing. We werken niet vanuit een standaardvisie, maar gaan uit van jullie plannen en behoeften. Bij Ikea kun je een hoogslaper kopen, maar Emma Interieuradvies maakt een slaapplek op maat. Een knus holletje op zolder of twee eigen huisjes in een grote slaapkamer. Emma Interieuradvies tekent, ontwerpt en begeleidt de realisatie door vaklieden.

De vraag is om een grote, hoge slaapkamer geschikt te maken voor 2 kindjes, een regelmatig logerende grootouder én veel kastruimte.
We ontwerpen een plan, waarbij een deel van de kamer in 2 hoogtes gedeeld wordt. Op de vloer speelruimte en bergruimte in ladeblokken op wielen. Een trapje leidt naar een kinderbed (rechts) en een afgescheiden ruimte met stahoogte voor een volwassen logee. Elders in de kamer het 2e kinderbed.

Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek om te zien wat de mogelijkheden zijn.
(kosteloos en vrijblijvend)

Maak een afspraak

Vraag advies

Emma Interieuradvies ging in 2003 van start en richtte zich vanaf het begin op kleine woningen. In Amsterdam geen vreemd idee.
“Klein wonen in een zee van ruimte”.
Maak een afspraak en vraag advies.