Leeftijdsbestendig wonen

emma-interieuradvies-amsterdam-leeftijdbestendig-wonen

Nieuwe woonwensen

Voor de meeste mensen verandert na hun pensionering, als werken niet meer centraal staat, de manier waarop ze leven. Andere dingen worden belangrijk, en dat leidt tot nieuwe woonwensen. Veel mensen kiezen ervoor om te verhuizen naar een kleinere en gelijkvloerse woning: minder trappen, meer zonlicht, uitzicht op groen in plaats van een grote tuin om te onderhouden. Downsizen wordt dat genoemd. Anderen blijven liever in de bestaande woning en passen deze dan grondig aan, aan hun nieuwe levenspatroon.

foto's emma interieuradvies

Leeftijdsbestendig wonen

Bij leeftijdsbestendig wonen  gaat het om twee verschillende dingen. Het meest bekend en besproken zijn de ergonomische aanpassingen aan het stroever wordende lichaam: goede verwarming, meer licht, ruimte en veiligheid in de badkamer,  keukenapparatuur en aanrecht op een hoogte zonder bukken, geen donkere hoekjes in huis, geen struikelplekken, brandveiligheid en inbraakwering, domotica, een goede akoestiek.

maatwerk-emma-interieuradvies-amsterdam

Ruimte voor creatieve invulling van het veranderde leven

Belangrijker dan dat is het misschien om ruimte te maken voor de creatieve invulling van het veranderde leven. De wensen daarover lopen sterk uiteen: heeft de één een hobbyruimte of atelier nodig, de ander wil een studeerkamer om serieus werk te maken van een studie Frans of eindelijk te promoveren nu daar tijd voor is.

Een kamer om piano te spelen of juist géén aparte kamer, maar schuifdeuren en flexibele wanden.

Logeerruimte wordt voor de meesten belangrijker: de kinderen komen langs, mét de kleinkinderen. Of een vriendin, die gezelschap nodig heeft.

Emma interieur advies brengt al jaren interieuradvies uit aan ouderen die kleiner gaan wonen of hun woning passend maken voor nieuwe levensomstandigheden.
Lees hier meer over het aanpassen van een standaard indeling naar eigen wensen.

interieur woonkamer

Joke Stephan van Emma interieuradvies:

‘Aandacht voor comfort en veiligheid is goed, maar het gaat er om dat je in je huis kunt leven zoals je wilt. Wat je van je woning verlangt is anders als je niet meer werkt. En als dat betekent dat je liever in de woonkamer slaapt, omdat je de slaapkamer als meditatieruimte in gebruik hebt, prachtig, dat daagt mij uit om originele oplossingen te komen, een interieurontwerp op maat. Zoals een mevrouw mij schreef: “Graag een gesprek om te kijken hoe wat ik wil, kan. En of ik wat kan ook wil.”’

Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek om te zien wat de mogelijkheden zijn (kosteloos en vrijblijvend). Laat hier je gegevens achter.

Kosteloos en vrijblijvend oriënterend gesprek

Maak een afspraak voor een oriënterend gesprek om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Telefoon

Onderwerp

Aanvraag