Project omschrijving

van groot naar klein

Renovatie en interieurontwerp van appartement met aandacht voor de ‘levensloop-bestendigheid’.

opdracht:

Verhuizen van een ruim grachtenpand naar een appartement: gelijkvloers en aanzienlijk kleiner. … Het is een flinke omschakeling.
Het nieuwe appartement is aan een opknapbeurt toe. We maken een plan voor het hele interieur. Meubilering, verlichting, binnendeuren, sanitair en keuken, materiaal- en kleurkeuze van vloer, wanden en plafonds, gordijnen en behang: we kunnen alles op elkaar afstemmen. Het ontwerp van een aantal op maat gemaakte interieuronderdelen, zoals de boekenkasten en (de achterwand van) de keuken, bieden de mogelijkheid om veel bergruimte te creëren zonder dat die erg zichtbaar is.
De aannemer die de renovatie uitvoert, levert geraffineerd mooi werk.

van groot naar klein verhuizen vraagt om een open keuken in een appartement

plattegronden

We maken van de gelegenheid gebruik om ook een verandering in de plattegrond door te voeren. De gang is te smal en heeft teveel hoeken, zeker als er in de toekomst ooit een rollator of rolstoel gebruikt zou moeten worden. In de oude indeling is er ook nauwelijks een hal. De ingang naar de werkkamer kan op een andere plaats, er komt ruimte bij de voordeur, de gang kan breder worden en wordt door een schuifdeur naar de woonkamer ook meer betrokken bij de woonruimte. Een nis met boekenkast versterkt dat. Winst op alle fronten.

werkhoekje in interieurontwerp van groot naar klein

 

Ook benieuwd naar de mogelijkheden in jouw woning?

Maak een afspraak en vraag advies

Maak een afspraak en vraag advies.