onderhanden werk voorjaar 2019
25 maart 2019
leeftijdbestendig voor alle leeftijden

onderhanden werk voorjaar 2019

Bouwbegeleiding renovatie woning Sloten
Onze opdrachtgevers zagen in de jaren negentig hun woning gebouwd worden in Nieuw Sloten. Inmiddels zijn het huis en ook de opdrachtgevers 25 jaar ouder. Onze opdracht: nóg 25 jaar woongenot creëren. Daarbij is het nodig de woning te renoveren en leeftijdbestendig te maken. De badkamer en keuken moeten worden vernieuwd. Het gaat om een woning met een lekkere tuin en een slootje aan de achterkant . Maar het is er donker en er is vanuit de eetkamer alleen maar  ‘contact’ met de tuin via een laag geplaatst raam. We vergroten het raam tot een iets uitgebouwd, vierkant raam, waar je lekker in de vensterbank kunt zitten en je buiten voelt, maar waar je ook vlakbij de open keuken zit en contact hebt met degene die aan het koken is. We adviseren lichtere kleuren voor wanden en gordijnen. En nieuwe verlichting op basis van een verlichtingsplan. We komen uit op energiezuinige LED-verlichting met dimmers, deels op bewegingsschakelaars. Twee grote op maat gemaakte boekenkasten, samen genoeg om de hele bibliotheek te huisvesten: 60 meter plank. Een traplift is voorbereid, maar (nog) niet nodig. Leeftijdbestendig en comfortabel.verbouwing en renovatieLeeftijdbestendig wonen in Almere
We kregen de opdracht om een leeftijdbestendig interieurontwerp voor een nieuwbouw appartement te maken. De bouw van het complex Valencia in Almere moet nog van start gaan. Dat geeft ons de mogelijkheid om te adviseren bij de zogenaamde koperskeuzes en meerwerkopties. Op dit moment beginnen we met meerwerk rond de ruwbouw (aanpassingen in de plattegrond en de elektra) en met koperskeuzes die over de afbouw gaan (de invulling van keuken en badkamer en de keuze van binnendeuren). Daarna werken we stap voor stap verder: een verlichtingsplan, de keuze van de vloer, bergruimte en kasten op maat, de kleurstelling van het geheel, stoffering en meubilering. Een licht en vriendelijk ingericht interieur is het einddoel. Het gaat hier dus om een compleet interieuradvies. Alles fijn gelijkvloers in het nieuwe appartement, iets heel anders dan de drie verdiepingen van de mooie jaren 30-woning, die de 60-plusser hiervoor inruilt.

Interieurontwerp eengezinswoning Houthavens, Amsterdam
Ook de toekomstige woning van een jong gezin in de Houthavens moet ‘leeftijdbestendig’ worden, maar dan in de zin van bestendig voor een gezin en geschikt voor kleine kinderen. Het gaat om een ruime eengezinswoning van drie verdiepingen, plus zolder, plus souterrain.
We hebben eerst nagedacht over de indeling van de begane grond: een grote rechthoekige ruimte met open keuken, die een eigen karakter moet krijgen. We zijn uitgekomen op een interieurontwerp waarin lange zichtlijnen zijn blijven bestaan, maar er ook beslotenheid is ontstaan.
We gaan verder met een kleuradvies voor de woonkamer met open keuken en de open trap die alle verdiepingen verbindt, en natuurlijk een verlichtingsplan. Uiteindelijk werken we het interieuradvies per verdieping uit. Daarbij gaan we de nodige bergruimte laten bergruimte laten ontstaan.

Advies bij verbouwing bovenwoning Jordaan, Amsterdam
In een pand in de Jordaan woont een gezin met twee kinderen in een bovenwoning. Ze wonen er nu twee jaar en moeten het huis eigenlijk nog naar hun hand zetten. Een open keuken en een nieuwe badkamer staan op het wensenlijstje. We adviseren bij het ontwerp daarvan. Verder zoeken we naar slimme bergruimte en ontwerpen we maatwerk kasten. Voor de woonkamer geven we kleur- en lichtadvies, en advies over meubilair en stoffering.

Advies bij verbouwing bovenwoning Haarlem
Onze opdrachtgever verhuisde van Maastricht naar Haarlem. Ze vond daar een goede jaren 30 bovenwoning aan een straat met veel groen. Ruimte genoeg voor haar, maar niet de ruimte zoals ze die precies wilde hebben. We ontwerpen een nieuwe, open keuken. Daar betrekken we de uitbouw bij. En we adviseren hoe keuken en woonkamer één geheel kunnen gaan vormen.
Op de bovenverdieping verplaatsen we de petieterige doucheruimte naar een zijkamer, waar we een badkamer van deze tijd van maken. Met een ruime inloopdouche, een riante wastafel en een tweede wc.

Kinderkamers en zolderverbouwing, Baarn
We zijn gevraagd om een voorlopig ontwerp te maken voor een zolderverbouwing in een eengezinswoning. Er lijkt op zolder voldoende ruimte voor twee slaapkamers en een doucheruimte. Daar hebben de opgroeiende kinderen dan hun domein. Op de eerste verdieping komt ruimte vrij voor een goede logeerkamer en een werkkamer. We gaan onderzoeken of een Velux dakkapel hier een goede oplossing kan zijn.