Kattenburg: interieuradvies
28 mei 2016

Kattenburg: interieuradvies

Vandaag het definitieve interieuradvies voor de opdracht op Kattenburg gepresenteerd.

’t Is iedere keer weer spannend hoe een advies groeit. Hoe de keuze voor een stijl ondersteund wordt in een kleurenschema en andersom. Materiaalkeuze al net zo.

Dit advies gaat over stijl. En kleur. De indeling wordt niet wezenlijk anders, behalve in de keuken, maar verder is het zoeken en ontdekken. Wat is de stijl, wat is het soort kleurgebruik, dat past  bij de bewoners. Wat is de balans tussen soberheid en overdaad, tussen veilig en uitgesproken, tussen ruw en gedetailleerd/verfijnd?  Waarin voelen zij zich comfortabel?

Ik kom uit op een ontwerp met grijs en oker, industrial chic, een beetje rauw, maar niet té, modern, maar niet trendy, een eigen stijl, eigen interieur voor/van hun.

Verlichtingsplan en licht advies waren deel van dit interieuradvies.

Knelpunt hierbij vormt het donkere deel achterin het appartement. Een muur van een meter of 10, die ik voor de balans in het geheel in een donkere kleur wil zien. Door 3 tinten grijze kalkverf te gebruiken en een kleine toets van oker voorkom ik dat het niet een egaal donker vlak wordt.

Ik ga naar Mobilia aan de Utrechtsestraat om naar lampen te kijken. Ik zie de Belux Twilight, een dijk van een lamp met een sterk ‘uplight’ en een kolom met diffuus licht. Led, energiezuinig, dimbaar en in kleurtemperatuur te veranderen van koel, wit licht naar een warm licht.

Lees hier meer over mijn werkwijze bij een interieuradvies.