Jordaan: interieuradvies

Jordaan: interieuradvies

Gisteren het interieuradvies, waar ik 1 maart aan begon, afgerond en besproken.

Het richt zich met name op de indeling  van de woonkamer, die klein is en waar alles gebeurt. Waar 4 mensen wonen; 2 moeders en 2 kinderen. Hoe krijgt alles een plek zonder in de weg te staan voor de andere functies, activiteiten, mensen.

De woonkamer meet een dikke 20 vierkante meter voor de eettafel, de open keuken, de tv en de bank, ruimte om met lego te spelen en die ook op te bergen, ruimte voor vriendjes en vriendinnetjes, ruimte voor de grote mensen.

Ik werk een logischere indeling uit en let daarbij op de looplijnen. Bank en eettafel wisselen van plaats.

Ik probeer ruimte en rust te creëren door minder ‘losse dingen’ te plaatsen. Een lange houten bank achter de tafel vervangt 3 losse stoelen en een laag tafeltje én heeft ook nog bergruimte.

Een radiatorombouw van muur tot muur met daarboven een diepe en doorlopende vensterbank, ziet er rustiger uit dan tweelosse radiatoren onder een iele vensterbank.

Een kleinere deels dichte kolomkast vervangt een grote, open stellingkast.

Ook minder ‘losse dingen’ door meer eenheid in kleur en stijl aan te brengen.

 

Vandaag reageerden beide opdrachtgevers.

“Dank je wel voor het traject dat je met ons hebt willen doorlopen en voor de heldere tips en adviezen. We gaan er iets moois van maken. We laten weten als we onderweg vragen hebben en nodigen je in elk geval uit nadat de boel is aangepakt.”