Interieuradviezen en advies bij renovatie
21 oktober 2017
onderhanden werk najaar en winter 2017

Interieuradviezen en advies bij renovatie

Na de zomer kreeg Emma interieuradvies een aantal mooie nieuwe opdrachten.
En: Emma interieuradvies breidde uit. Om het vele werk het hoofd te kunnen bieden, om kwaliteit te blijven leveren en plezier in het werk te houden, is ondersteuning gezocht en gevonden in de persoon van Jenske Dijkhuis.

In Oost gaat Emma interieuradvies een verbouwing voorbereiden van een maisonnette waar een gezin met drie kinderen woont.  De kinderen, drie meisjes, worden groter en willen elk een eigen kamer. Bovendien is er te weinig ruimte in de badkamer. Na de verbouwing van de slaapverdieping komt volgend jaar een interieurontwerp van de woonverdieping aan de orde.

En Emma interieuradvies bouwt een tuinhuis in de Watergraafsmeer. Een tuinhuis dat gebruikt gaat worden als muziekkamer en als extra kamer om op die manier in huis wat meer ruimte te krijgen. Akoestisch advies maakt deel uit van het project.

We geven een kleuradvies aan een eerdere opdrachtgever, die een appartement gekocht heeft in het nieuwbouw complex Holland Park in Diemen. De bouw vordert inmiddels, de oplevering wordt in het voorjaar verwacht.

Het interieurontwerp van een appartement in aanbouw op het Zeeburgereiland (zie bericht 4 mei) gaat gelijk op met de bouw. De 1e paal is gelagen, de contouren van de kelderverdieping zijn te zien. De keuken is gekozen, de badkamer ook. Het verlichtingsplan is gemaakt. De vloer hebben we afgelopen week gekozen. Kleuren komen in zicht, gordijnen, boekenkasten …

Emma interieuradvies denkt mee over de verbouwing van een bovenwoning in de Rivierenbuurt, een echt Amsterdamse School huis met kleine kamertjes en veel kruip-door-sluip-door. Hoe kan hier minder ruimte verloren gaan door gangen en hoe kunnen er 3 kinderkamers komen. Verbouwing en interieurontwerp.

We werken aan het interieurontwerp van een vrijstaande woning die casco wordt opgeleverd. Een opdracht waar ik een jaar geleden –bij de koop van het huis – mee gestart ben. De oplevering wordt verwacht in december. De plattegrond van de woning is aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. Het gaat hier om interieuradvies, kleuradvies en veel maatwerk. Een op maat gemaakte inloopkast, een boekenkast, een servieskast en een op maat gemaakte keuken. En een toepassing van Philips Hue voor een draadloze aansturing van de verlichting.

We geven een interieuradvies en advies bij de renovatie van een wat ouder en enigszins uitgeleefd appartement in een monumentaal pakhuis, een industriële loft. Daar doen we ook de bouwbegeleiding. Een lekker hoge, grote ruimte.

Ook in Badhoevedorp geven we een interieuradvies voor een appartement dat opgeknapt moet worden en ingericht voor de nieuwe eigenaar. Slaapruimte en speelruimte voor logerende kleinkinderen, leef- en werkruimte voor de bewoonster. Een nieuwe vloer, kleuradvies, lichtadvies, een nieuwe keuken en badkamer.

In de Hoofddorppleinbuurt (west) bereiden we een uitbouw voor: een halve zolderverdieping uitbouwen tot een hele slaapverdieping en op het dak een dakterras en dakhuisje. Uiteraard doen we dit in samenwerking met een constructeur en bouwkundig tekenaar. Interieuradvies voor de slaapverdieping, zodat hier de ouders en twee kindjes kunnen slapen.

In Slotermeer denkt Emma interieuradvies mee over het veranderen en renoveren van een benedenverdieping. Al of niet een uitbouw naar de tuin, al of niet een nieuwe keuken. Een uitgebreid interieuradvies.

De voorbereiding van de grote verbouwing van het pand in de Pijp (zie bericht 4 april) vordert. Boeiend om na te denken hoe je een ‘verhuurbaar’ interieur kunt realiseren wat niet saai of neutraal en alleen maar hufter-proof is, maar mooi en eigenzinnig.

Heerlijk werk! Ieder project is anders, brengt nieuwe contacten, geeft nieuwe inzichten, leert ons nieuwe dingen.
Van alle projecten zal ik verslag doen als ze afgerond zijn en er wat te zien is.