Blog: Onderhanden werk

Onderhanden werk

Het leuke aan mijn werk is, dat ik iets maak wat er daarvoor nog niet was. Of dat nu een ontwerp voor een interieur is, of een kast-op-maat of een kleuradvies. Dat is iedere keer spannend. Er is een vraag, samen denken we na, er ontstaat een idee, ik werk dat uit, geef het handen en voeten, probeer het uit, en op een gegeven moment is er een originele oplossing op maat. En het werkt. Dat is kicken!

Interieuradviezen en advies bij renovatie
21 oktober 2017,
onderhanden werk najaar en winter 2017

Na de zomer kreeg Emma interieuradvies een aantal mooie nieuwe opdrachten.
En: Emma interieuradvies breidde uit. Om het vele werk het hoofd te kunnen bieden, om kwaliteit te blijven leveren en plezier in het werk te houden, is ondersteuning gezocht en gevonden in de persoon van Jenske Dijkhuis.

In Oost gaat Emma interieuradvies een verbouwing voorbereiden van een maisonnette waar een gezin met drie kinderen woont.  De kinderen, drie meisjes, worden groter en willen elk een eigen kamer. Bovendien is er te weinig ruimte in de badkamer. Na de verbouwing van de slaapverdieping komt volgend jaar een interieurontwerp van de woonverdieping aan de orde.

En Emma interieuradvies bouwt een tuinhuis in de Watergraafsmeer. Een tuinhuis dat gebruikt gaat worden als muziekkamer en als extra kamer om op die manier in huis wat meer ruimte te krijgen. Akoestisch advies maakt deel uit van het project.

We geven een kleuradvies aan een eerdere opdrachtgever, die een appartement gekocht heeft in het nieuwbouw complex Holland Park in Diemen. De bouw vordert inmiddels, de oplevering wordt in het voorjaar verwacht.

Het interieurontwerp van een appartement in aanbouw op het Zeeburgereiland (zie bericht 4 mei) gaat gelijk op met de bouw. De 1e paal is gelagen, de contouren van de kelderverdieping zijn te zien. De keuken is gekozen, de badkamer ook. Het verlichtingsplan is gemaakt. De vloer hebben we afgelopen week gekozen. Kleuren komen in zicht, gordijnen, boekenkasten …

Emma interieuradvies denkt mee over de verbouwing van een bovenwoning in de Rivierenbuurt, een echt Amsterdamse School huis met kleine kamertjes en veel kruip-door-sluip-door. Hoe kan hier minder ruimte verloren gaan door gangen en hoe kunnen er 3 kinderkamers komen. Verbouwing en interieurontwerp.

We werken aan het interieurontwerp van een vrijstaande woning die casco wordt opgeleverd. Een opdracht waar ik een jaar geleden –bij de koop van het huis – mee gestart ben. De oplevering wordt verwacht in december. De plattegrond van de woning is aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. Het gaat hier om interieuradvies, kleuradvies en veel maatwerk. Een op maat gemaakte inloopkast, een boekenkast, een servieskast en een op maat gemaakte keuken. En een toepassing van Philips Hue voor een draadloze aansturing van de verlichting.

We geven een interieuradvies en advies bij de renovatie van een wat ouder en enigszins uitgeleefd appartement in een monumentaal pakhuis, een industriële loft. Daar doen we ook de bouwbegeleiding. Een lekker hoge, grote ruimte.

Ook in Badhoevedorp geven we een interieuradvies voor een appartement dat opgeknapt moet worden en ingericht voor de nieuwe eigenaar. Slaapruimte en speelruimte voor logerende kleinkinderen, leef- en werkruimte voor de bewoonster. Een nieuwe vloer, kleuradvies, lichtadvies, een nieuwe keuken en badkamer.

In de Hoofddorppleinbuurt (west) bereiden we een uitbouw voor: een halve zolderverdieping uitbouwen tot een hele slaapverdieping en op het dak een dakterras en dakhuisje. Uiteraard doen we dit in samenwerking met een constructeur en bouwkundig tekenaar. Interieuradvies voor de slaapverdieping, zodat hier de ouders en twee kindjes kunnen slapen.

In Slotermeer denkt Emma interieuradvies mee over het veranderen en renoveren van een benedenverdieping. Al of niet een uitbouw naar de tuin, al of niet een nieuwe keuken. Een uitgebreid interieuradvies.

De voorbereiding van de grote verbouwing van het pand in de Pijp (zie bericht 4 april) vordert. Boeiend om na te denken hoe je een ‘verhuurbaar’ interieur kunt realiseren wat niet saai of neutraal en alleen maar hufter-proof is, maar mooi en eigenzinnig.

Heerlijk werk! Ieder project is anders, brengt nieuwe contacten, geeft nieuwe inzichten, leert ons nieuwe dingen.
Van alle projecten zal ik verslag doen als ze afgerond zijn en er wat te zien is.


Verbouwing woonark
28 augustus 2017,
Renoveren en energieneutraal

De verbouwing van de woonark vordert. De verhuizing staat voor eind van de maand gepland. Gisteren nam ik wat foto’s.

Verbouwing woonark Amsterdam aan het ij emma interieuradvies

emma interieuradvies verbouwing woonark afbouw

Energieneutraal bouwen: warmtepomp, warmtewisselaar, isolatie, nieuwe kozijnen met 3-dubbel glas, een dak vol zonnepanelen.

verbouwing woonark isolatie emma interieuradvies

verbouwing woonark isolatie emma interieuradviesverbouwing woonark isolatie emma interieuradviesverbouwing woonark isolatie emma interieuradviesverbouwing woonark isolatie emma interieuradviesemma interieuradvies verbouwing woonark afbouwBewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Interieuradvies Amsterdam
29 juni 2017,
Interieuradvies: meer dan een metamorfose

Ik breng regelmatig interieuradvies uit in Amsterdam en omgeving. Om tot een interieurontwerp met kwaliteit te komen, ga ik stapsgewijs te werk, steeds met oog voor het geheel. Ik bespreek hieronder de stappen en laat zien wat er allemaal mogelijk is. Interieuradvies kan een metamorfose van de woning betekenen, maar dat niet alleen!

De vraag
Mijn klanten vragen om uiteenlopende redenen interieuradvies. Ze gaan bijvoorbeeld verhuizen naar een kleinere of een gelijkvloerse woning. Of de huidige inrichting van hun appartement bevalt niet. Het interieur vormt geen eenheid, oogt rommelig of voelt ongezellig. Ik denk na over de vraag. Wat betekent het dat er eenheid mist? Waarom wordt de ruimte als ongezellig of rommelig ervaren?  Waar zit hem dat in?

Indeling
In een interieuradvies ga ik uit van woonfuncties. Met andere woorden: hoe en voor welke activiteiten wordt de ruimte gebruikt? Op een plattegrond geef ik de deuren en hun draairichting aan en ik zoek naar een logische, optimale indeling.

Stijl en sfeer
Stijl en sfeer zijn bij een interieuradvies net zo belangrijk als functionaliteit. Ik probeer een woord, begrip of beeld te vinden dat goed past bij de vraag van de klant. Van daaruit werk ik verder aan een interieurconcept.

Structuur
De middelen om het interieurontwerp te realiseren en de vorm waarin dat gebeurt maken samen de structuur uit. Dit onderdeel van het interieuradvies gaat over de keuze van materialen en omvat onder meer kleuradvies, lichtadvies en advies over akoestiek. Materiaalkeuze en kleurgebruik zijn de meest zichtbare middelen. Verlichting, akoestische en geluidisolerende middelen zijn minder zichtbaar, maar niet minder belangrijk.

Balans
Wat is een woning met comfort? In mijn interieuradvies ga ik uit van een balans binnen en tussen de verschillende ruimten in een woning. Ik zorg ervoor dat de structuur past bij de functie van de ruimte, dat geeft comfort. Een slaapkamer is een rustige plek. Het is er stiller dan in de andere kamers en de materialen zijn er mogelijk zachter, donkerder en warmer. De open keuken en eetkamer van een gezin is een ruimte waar reuring is. Het licht is er helder, de materialen stevig en makkelijk schoon te maken en er is voldoende bewegingsruimte.

Samenhang
Functies, indeling, stijl en sfeer, middelen, vorm: ik bekijk ze apart en in samenhang in mijn interieuradviezen. De combinatie van middelen sorteert een bepaald effect, een sfeer, een stijl. Materiaalkeuze beïnvloedt de akoestiek, kleurgebruik de stemming, de combinatie van beiden de gevoelstemperatuur. Duurzaamheid is voor steeds meer mensen een criterium. Bij natuurlijk, organisch materiaal is een zekere aging en slijtage toegestaan of zelfs gewenst. Een houten tafel leeft. Natuurlijk materiaal is meestal te herstellen en te repareren. Kunststof daarentegen moet er als nieuw blijven uitzien, anders verliest het zijn kwaliteit. Het is alleen te vervangen.

Maatwerk
In mijn interieuradvies kan ik een breed scala aan middelen inzetten. Soms is het belangrijk om onderdelen of meubelen op maat te laten maken, zoals een boekenkast van een bepaalde afmeting en stijl of een wastafel met onderkast. Daarover meer in een volgende blogpost.

Leeftijdbestendig
Ergonomische aspecten spelen vaak ook een rol in mijn interieuradviezen.  Als de wasmachine wat hoger geplaatst wordt, hoef je niet te bukken. Een trap moet goed beloopbaar zijn, desnoods met tussentredes. Een nachtlampje onder het bed voorkomt struikelen en stoten. Lades in de keukenkasten zijn een alternatief voor steeds maar bukken om achter in de kast te kijken. Ze zijn er ook voor de koelkast. Dit is een kleine greep uit een scala van mogelijkheden voor leeftijdbestendig wonen.

Lees hier meer over interieuradvies en over interieurontwerp voor een nieuwbouw appartement.

Bewaren

Bewaren


Advies bij verbouwing woonark
9 juni 2017,
Huis te Water

In december begon ik aan de voorbereiding van de verbouwing van een woonark bij de Sixhaven. De verbouwing is inmiddels -begin juni- in volle gang.

six schoonmaak buitenkant
De plek waar de ark ligt is fantastisch. Lucht en ruimte rondom, uitzicht op het water met op de achtergrond het centraal station. Een vrije buitenplek midden in de stad.
De ark, oorspronkelijk gebouwd als munitieschip, bestaat uit een betonnen bak met zware betonnen balken en spanten en een vrij lichte, niet-geïsoleerde opbouw van twee verdiepingen. Beide verdiepingen zijn zo’n 90 m2 groot, het ruim met grotendeels stahoogte iets kleiner. Het schip is hard aan renovatie toe. De nieuwe bewoners willen het schip bovendien volledig energie-neutraal maken. Lees hier hoe dat gaat.
Bij de verbouwing worden alle binnenmuren gesloopt. Een deel van de kozijnen wordt vervangen en er komt een nieuw dak. De beide trappen worden verwijderd, de nieuwe trappen komen op een andere plek. Mijn werk bestond uit het ontwerpen van een nieuwe indeling van de ark. Op de benedenverdieping een woonkamer met keuken, slaapkamer, badkamer, hal en wc, op de bovenverdieping twee werkkamers, waarvan er één ook als logeerruimte gebruikt gaat worden met een eigen badkamer en kitchenette.

verbouwing woonark zaagmachine

Ook ontwierp ik een nieuwe trap naar boven en een trap naar het ruim. Dat was een heel gepuzzel. Want al is het een groot schip, de ruimte voor de twee trappen is beperkt. Begin en eind van beide trappen moeten op drie verdiepingen goed uitkomen, de vrije hoogte boven de onderste trap moet voldoende zijn en de beloopbaarheid uiteraard goed.
Nadat we een optimale indeling uitgedacht hadden, maakte ik het verlichtingsplan. Daarna zette ik de indeling op tekening met de maatvoering van de elektra, en kon de bouwkundig tekenaar alles uitwerken. Een aannemer werd gevonden en een bouwbegeleider voor het dagelijks toezicht.
Om een grotere bruikbaarheid van het ruim te verkrijgen, moeten er een aantal betonnen balken worden weggezaagd. Ook moeten er gaten in de beneden-vloer geboord worden t.b.v. af- en aanvoer van water e.d. Een enorm werk en een hels kabaal om dit voor elkaar te krijgen.
Maar als straks langs de openslaande deuren van de woonkamer de zwanen zwemmen, raakt al dat stof en kabaal, al het werk wat een verbouwing kost weer op de achtergrond.
Lees hier meer over advies bij en voorbereiding van een verbouwing.
Op de foto de trapgaten en de twee tijdelijke trappen.
verbouwing woonark twee trapgaten

verbouwing woonark twee trapgatenverbouwing woonark twee trapgatenverbouwing woonark twee trapgatenBewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


interieurontwerp Zeeburgereiland
4 mei 2017,
interieurontwerp nieuwbouw

In CPO-verband wordt op het Zeeburgereiland Blok 6 gebouwd, althans de voorbereiding is in volle gang.zeeburgereiland
Het gebouw komt aan de dijk tegenover Durgerdam te liggen. Mijn opdrachtgever krijgt de beschikking over een ruim appartement met daaraan vast een kleine studio. In de studio gaat de studerende dochter wonen.
Ik word gevraagd om het interieurontwerp voor dit nieuwbouw appartement te maken. Als eerste zet ik op een rijtje wat er allemaal gebeuren en in welke volgorde: de indeling van het appartement, de plattegrond, moet nog eens goed bekeken worden. Daarna maak ik een verlichtingsplan, zodat ik ook de elektrische installatie op tekening kan aanpassen. Het interieurontwerp gaat verder met een keuze voor de vloeren, de keuken en de badkamers. Zo in het begin zijn het allemaal losse onderdelen, losse brokken. Alles kan nog. Na verloop van tijd komt er eenheid in, een concept wat de basis vormt van het interieurontwerp. Kleuren, materialen, maatvoering, verlichting, meubilering, enzovoort.
Wordt vervolgd.

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Renovatie woningen de Pijp
4 april 2017,
Interieurontwerp voor zes appartementen

Een groot pand in de Pijp gaat gerenoveerd worden en wordt verbouwd tot 6 zelfstandige appartementen, die verhuurd zullen gaan worden. De eigenaar van het pand wil geen neutrale, saaie renovatie die neutrale, saaie appartementen oplevert, maar wil een interieurontwerp waarin duurzaamheid en eigenheid de boventoon voeren, wil een pand realiseren waar je graag woont. Vergunning is gevraagd en gekregen.
Hij vraagt mij om een interieurontwerp voor de afbouw te maken. Ik ga me bezig houden met de indeling, de keukens, de badkamers, het verlichtingsplan, de kleuren en materialen.
Ik zal verslag doen van de voortgang.


verbouwing woonark
23 december 2016,

Op het eind van het jaar krijg ik nog een mooie opdracht: adviseren bij de verbouwing van een grote woonark, een watervilla. De ark ligt op een prachtige plek, maar ziet er van binnen niet uit.
Ik doe verslag.


interieuradvies Oude Waal
21 december 2016,

Aan de Oude Waal staat een eengezinswoning van 4 verdiepingen. In het midden van de woning het trappenhuis.
De vraag is of ik wil adviseren hoe de verbinding tussen de zitkamer aan de voorkant en de woonkeuken aan de achterkant op de 1e verdieping meer open kan zijn.
Bericht volgt.


interieuradvies Trompenburgstraat
16 december 2016,

Dit interieuradvies moet een betere indeling en meer harmonie en warmte brengen in de woonkamer.
De indeling van de zitkamer lijkt willekeurig en mist balans. Dit is deels het gevolg van het feit, dat de functie veranderd is: het huis wordt niet meer door twee mensen bewoond, maar door één. Bijkomend probleem is o.a. dat de woonkamer vrij smal is en er inkijk is van overburen, waardoor de indeling lijkt vast te liggen. Daar wil ik verandering in brengen.
Er mist warmte: de kleurstelling is vrij koel, de materialen niet ‘zacht’, de verlichting kan beter.
Verslag volgt


interieurontwerp nieuwbouw woning
7 december 2016,
vooroplevering

In het berichtje van  25 oktober schrijf ik over een advies wat m.n. op de indeling van de keuken van een nieuw te bouwen woning aan de Distelweg betrekking heeft. Vandaag was de vooroplevering van de woning. Prachtig en heerlijk ruim gezinshuis.
Na de vooroplevering hebben we een laatste bespreking. Daarna zet ik alles op papier: de indeling van de keuken en een globale indeling van de woonkamer, het kleurenplan, verlichtingsplan en een keuze voor de toe te passen materialen.
Een harmonieus geheel: warm, gezellig, levendig en niet tuttig of te trendy.
Ik ben benieuwd hoe alles er uit ziet als het gezin er eenmaal woont.


interieuradvies Watergraafsmeer
15 november 2016,

In mijn bericht van 22 juni vertel ik over een interieuradvies voor een woning in de Watergraafsmeer. Het plan was redelijk snel klaar, maar de realisatie liet een poosje op zich  wachten: het werd zomer; er waren vakanties; de aannemer moest tijd hebben; de serre moest ontruimd worden en de bewoners gingen twee-en-halve week uit logeren. Het is nog niet helemaal klaar; de glazen schuifdeur van The Doors is in bestelling en wordt binnenkort geplaatst. Maar voor nu foto’s van vóór het werk, tijdens het werk en het resultaat.interieuradvies Watergraafsmeer

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren


interieuradvies Wethouder Frankeweg
15 november 2016,

Offerte uitgebracht voor een interieuradvies voor een benedenwoning aan de Wethouder Frankeweg.
Een andere indeling en een beter verlichtingsplan moeten meer structuur en eenheid in de woonkamer brengen.
Verder bericht volgt.
Lees hier meer over mijn werkwijze bij een interieuradvies.


interieurontwerp nieuwbouw woning
1 november 2016,
aanbesteding meerwerk nieuwbouw Watergang

Vanochtend kwam de offerte bij de opdrachtgever binnen voor het meerwerk dat we voorgesteld hebben voor een nieuw te bouwen woning in Watergang.
Ik heb hier in september veel tijd in gestoken. De standaard plattegrond moest worden aangepast.
Het meerwerk betreft het verplaatsen van de open keuken en het veranderen van de plattegrond van de 1e verdieping.
Op de 1e verdieping was standaard voorzien in een vlizotrap naar de zolder, vier slaapkamers en één badkamer. Ik heb een ontwerp gemaakt van een plattegrond met een vaste trap naar de zolder en 3 slaapkamers, waarbij de masterbedroom een inloopkast en een eigen badkamer krijgt.
De elektrische installatie is op deze veranderingen aangepast en bovendien uitgebreid.
Op de begane grond is een betere plaats voor de keuken gevonden.
Ik heb de keukenspecificaties op tekening gezet, de aanpassingen in de elektrische installatie en alle veranderingen in de plattegrond.
Samen met het ontwerpen van e.e.a. was dit veel werk wat in korte tijd gebeuren moest.
In januari ga ik verder met het interieurontwerp. Dan is er geen tijdsdruk meer.

Verslag volgt.
Lees hier meer over mijn werkwijze bij een interieurontwerp voor een nieuwbouw woning.


Amsterdam Noord: interieuradvies nieuwbouw
25 oktober 2016,

 

Bij een woning die nog gebouwd moet worden, is het vaak moeilijk voor te stellen hoe de ruimte er uit zal gaan zien. Kijkrichting, zichtlijnen, lichtinval: het is er allemaal nog niet.
Ik adviseer een gezin met twee kinderen, wiens woning half januari wordt opgeleverd. Een lekker ruime woning van 3 verdiepingen in Amsterdan Noord. Beide ouders houden zich in hun werk bezig met gezonde voeding; koken, eten, tafelen is belangrijk in het gezin.
Voor de indeling van de open keuken werd mijn hulp gevraagd. Bijna 10 vierkante meter en vrijwel vierkant. Vrij breed, maar eigenlijk net te smal voor een kookeiland. Aan één zijde open naar de woonkamer.
Het moet een gezellige keuken worden, maar niet rommelig. Speels, niet strak, maar wel praktisch.
Als de indeling bepaald is, volgt de keukeninrichting, een kleuradvies en een lichtadvies.

Wat ik nou zo leuk vond bij het eerste contact was de maquette van Lego te zien, goed op schaal. De keuken is in het slurfje links; aan tafel de kinderen met een paar vriendjes. Ik heb wel eens een kijkdoos gemaakt van een interieur, maar nog nooit een Lego-verdieping.

een Lego-maquette van het nieuwe huis

 

Bewaren


Amsterdam Noord: renovatie benedenverdieping plan afgerond
16 augustus 2016,
renovatie en woonkeuken

Vervolg op mijn bericht van 12 april

Het plan voor de verbouwing van de woning in Noord heb ik vandaag afgerond. Tekening van de gewijzigde plattegrond, de elektrische installatie, de werkomschrijving en meer zijn, nadat we laatst alles besproken hadden,
in een mapje naar de klant gestuurd.

In de afgelopen vier maanden bespraken we 5 concepten voor de indeling; daar koos de opdrachtgever er één uit. Het gekozen concept werkte ik uit in 4 varianten; de gekozen variant kende nog weer 3 mogelijkheden voor de opstelling en maatvoering van het kookeiland. Nadat ook daar een keuze in gemaakt was, heb ik de definitieve tekening van de plattegrond en installaties op papier gezet.

De twee kamers op de begane grond worden gedraaid: de leefkeuken aan de zonnige tuinkant, de logeer- annex werkkamer op het noorden. Via de trap en trapgat komt er volop licht in het midden van het huis, van boven tot beneden. Het trappenhuis krijgt een stalen tochtportaal met glas. Onder de trap veel groen: een soort wintertuin in een inpandige serre.

Een foto als voorbeeld van een stalen tochtportaal van De Hoop, Amsterdam de Hoop Amsterdam

voorbeeld van een stalen tochtportaal

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren


Nieuwbouw Holland Park: interieurontwerp nieuwbouw appartement
22 juli 2016,
aanpassing plattegrond en open keuken

Nieuwbouw Holland Park interieurontwerp
Zie ook mijn bericht van 23 april

Vorige week hebben we (de opdrachtgevers en ik) overleg gehad met de kopersbegeleider Holland Park over de gewenste aanpassingen in de plattegrond van het appartement en in de elektrische installatie. Het was niet een makkelijke klus door de min of meer drie-hoekige vorm van het appartement, maar uiteindelijk waren zowel de opdrachtgevers als ik tevreden met het resultaat. Daarna heb ik alles op tekening gezet.

In het gesprek met de bouwer bleek het verplaatsen van de keuken en het kiezen van een andere keukenleverancier mogelijk problemen te geven. Overleg met de projectleider volgde…

Vandaag kregen we bericht, dat alle plannen goedgekeurd zijn en gerealiseerd kunnen worden. Ook de keuken! Dat is mede te danken aan de gedegen voorbereiding en de zorgvuldige uitwerking van de plannen.

Lees hier meer over mijn werkwijze bij een interieurontwerp voor een nieuwbouw appartement.

 

Bewaren

Bewaren

Reageer ↓

Watergraafsmeer: interieuradvies
22 juni 2016,
interieuradvies: indeling

Amsterdam Watergraafsmeer

Bewoners van een benedenwoning in de Watergraafsmeer hebben me gevraagd een interieuradvies te geven. Er is over de volle breedte van het huis, zo’n 11 meter, een uitbouw naar de tuin. Deze staat in open verbinding met de loft-achtige woonruimte. Een woonruimte met lange zichtlijnen en veel ruimte. Zoals ieder voordeel heeft ook dit z’n nadeel. De werkruimte van de vrouw des huizes in de uitbouw is niet te scheiden van de rest van de ruimte. De wens is een niet-permanente of een schuifbare scheidingswand.

Wordt vervolgd.
Lees hier meer over mijn werkwijze bij een interieuradvies.

Bewaren

Reageer ↓

Kattenburg: interieuradvies
28 mei 2016,

Vandaag het definitieve interieuradvies voor de opdracht op Kattenburg gepresenteerd.

’t Is iedere keer weer spannend hoe een advies groeit. Hoe de keuze voor een stijl ondersteund wordt in een kleurenschema en andersom. Materiaalkeuze al net zo.

Dit advies gaat over stijl. En kleur. De indeling wordt niet wezenlijk anders, behalve in de keuken, maar verder is het zoeken en ontdekken. Wat is de stijl, wat is het soort kleurgebruik, dat past  bij de bewoners. Wat is de balans tussen soberheid en overdaad, tussen veilig en uitgesproken, tussen ruw en gedetailleerd/verfijnd?  Waarin voelen zij zich comfortabel?

Ik kom uit op een ontwerp met grijs en oker, industrial chic, een beetje rauw, maar niet té, modern, maar niet trendy, een eigen stijl, eigen interieur voor/van hun.

Verlichtingsplan en licht advies waren deel van dit interieuradvies.

Knelpunt hierbij vormt het donkere deel achterin het appartement. Een muur van een meter of 10, die ik voor de balans in het geheel in een donkere kleur wil zien. Door 3 tinten grijze kalkverf te gebruiken en een kleine toets van oker voorkom ik dat het niet een egaal donker vlak wordt.

Ik ga naar Mobilia aan de Utrechtsestraat om naar lampen te kijken. Ik zie de Belux Twilight, een dijk van een lamp met een sterk ‘uplight’ en een kolom met diffuus licht. Led, energiezuinig, dimbaar en in kleurtemperatuur te veranderen van koel, wit licht naar een warm licht.

Lees hier meer over mijn werkwijze bij een interieuradvies.

Reageer ↓

Amsterdam Centrum: geluidsstudio
20 mei 2016,
geluidisolatie

Amsterdam Jordaan

De geluidsstudio (zie mijn berichtje van 27 april hieronder) kan in gebruik worden genomen. Het werkt!  Als test mocht ik zo hard als ik kon zingen, schreeuwen, lachen en op de piano timmeren terwijl de opdrachtgever in de gang luisterde. Heel in de verte is er iets van de piano te horen.

Goed werk van akoesticus en aannemer, geweldig.

Reageer ↓

Interieurontwerp voor nieuwbouw appartement Holland Park
23 april 2016,
Mooie opdracht gekregen voor een interieurontwerp van een nieuwbouw appartement
Nieuwbouw_Holland_Park_interieurontwerp
Nieuwbouw Holland Park in Diemen

In Diemen Zuid wordt een nieuwe wijk gebouwd: Holland Park. In Holland Park zullen uiteindelijk zo’n 5.000 mensen te wonen. Mijn opdrachtgevers, die me vroegen een interieurontwerp voor hun nieuwe appartement te maken, hebben een nog te bouwen appartement gekocht van zo’n 90 m2, waarvan de plattegrond moet worden aangepast, de indeling moet anders. Een interieurontwerp, waardoor de woonkamer meer vierkante meters krijgt, de berging annex bijkeuken ook, en er één slaapkamer verdwijnt. Bijzondere plattegrond: vrijwel zonder haakse hoeken, meer een driehoek.

Werken met lange zichtlijnen en de zich openende vorm van de woonkamer;  als de beweging die je maakt als je je armen opent om iemand welkom te heten. Mooi op de zon ook.

Bewaren