boekenkast op maat
27 februari 2019
maatwerk

boekenkast op maat

Als je gelijkvloers wilt gaan wonen, betekent dat in veel gevallen dat je zult verhuizen naar een compacte woning die past bij de nieuwe manier van leven. Werk buiten de deur staat niet meer voorop, het leven in en om het huis wordt belangrijker. Een kleinere woning vraagt om een optimale inrichting van de ruimte. Daar kunnen maatwerk interieuronderdelen en maatwerk meubels bij van pas komen. Een mooie, passende boekenkast voor de boeken die je dierbaar zijn bij voorbeeld.

In de afgelopen periode hebben we voor verschillende opdrachtgevers boekenkasten ontworpen, samen goed voor zo’n 260 meter boekenplank, verdeeld over 7 boekenkasten.

Het leuke is dat alle zeven kasten helemaal anders zijn. Maatwerk, voor 100% eigen ontwerp of een bestaand modulair systeem. Een voorbeeld van een bestaand systeem dat we gebruikt hebben is FNP van Moormann, op maat aangepast tot een wandvullende kast.

Een kast op maat is zowel mooi en passend bij de stijl van het interieur als functioneel. Een boekenkast ontwerpen we op maat op basis van functionele en praktische eisen. Niet alleen hoogte en breedte van de kast, maar ook plankafstand en diepte.
Vorm, materiaalkeuze en kleur enten we op de stijl van het interieur.

 

 

 

 

 

 

 

Zo gaat een van de boekenkasten de hoek om, waarmee hij de gang bij de woonkamer betrekt. Voor een andere kast is een nis in de gang gemaakt. De nis geeft de gang aankleding en zorgt tegelijkertijd voor een paar meter plank extra.

Kozen we bij de ene kast voor berkenplex om een eenvoudige, eerlijke, vriendelijke en stoere uitstraling te hebben, bij de andere kast werd het een donkere houtsoort met een veel luxere uitstraling.  Bij toeval worden twee van de zeven kasten in een rode kleur gespoten –heel verschillend rood overigens.

Ook gebruikten we bij één kast de boekenkast uit het oude huis en werkten daaromheen met een nieuw materiaal, groen Koskidecor.

Behalve boekenkasten ontwierp Emma-interieuradvies ook de boekenkastverlichting. Een LED-profiel met Up- en downlight. Het wordt aan de bovenste plank bevestigd en licht op die manier zowel het plafond aan als de boeken in de kast.

Lees meer over de mogelijkheden van interieuradvies bij verhuizing naar een kleinere woning en interieurontwerp bij een nieuwbouwappartement. Wonen 60+ hoeft niet saai te zijn.