wonen in het Amstelkwartier
7 september 2017
Somerparc en the Duchess

wonen in het Amstelkwartier

Wonen in SomerParcIn het Amstelkwartier, vlakbij het Amstelstation, komt een nieuwbouwcomplex: SomerParc. Er komen herenhuizen van ruim 240 m2 met een voor- en achtertuin, een terras en uitzicht op het Park Somerlust. Een jury van bewoners en ondernemers koos deze naam. Ook komen er appartementen en penthouses van 100 m2 – 260 m2. De karakteristieke watertoren en de monumentale panden van de Zuidergasfabriek geven sfeer aan het nieuw ontworpen park. Een deel van de woningen heeft uitzicht op de Amstel, waar een jachthaven te vinden is. Horeca en voorzieningen zijn er binnen loopafstand. Dat geldt ook voor de nieuwbouwwoningen in the Duchess. Hier gaat het om appartementen van 30 m2 tot 120 m2. Ook deze woningen hebben uitzicht op het park. Al met al hebben beide nieuwbouwcomplexen een bijzondere ligging, zo dicht bij de binnenstad van Amsterdam, prima bereikbaar, bij het water en in het groen. Ze komen te liggen in een wijk met veel variatie in typen woningen, van huur tot koop, van klein appartement tot herenhuis.

Emma interieuradvies adviseert en ontwerpt voor alle typen woningen. Ik ben thuis in downsizen bij leeftijdbestendig wonen. Ik startte 15 jaar geleden Emma interieuradvies immers al met het motto: kleiner wonen in een zee van ruimte.

Belangrijker haast dan de maat – groot of klein – is de stijl van wonen en het geven van ruimte aan verschillende woonfuncties. Nieuwbouw woningen worden ontworpen met een standaard plattegrond – uiteraard –, maar niemand woont standaard. Het gaat om ieders eigen manier van wonen, die geef ik vorm. Een interieurontwerp  voor een nieuwbouwwoning start met de indeling, de plattegrond van de woning of het appartement: is die zoals die zijn moet of zijn daarin aanpassingen gewenst? Aanpassingen zijn vaak mogelijk als je er op tijd bij bent. En pas als dat goed zit ga ik verder met een interieurontwerp. Vaak eerst de grote dingen, zoals de keuken, de badkamers, de vloer. Dan kan er ook aandacht zijn voor een verlichtingsplan, lichtadvies, kleuradvies, akoestisch advies etc.

Een huis dat leeft: rust, ruimte en avontuur

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren