Nieuwe woonwijk in Amsterdam: Cruquius
28 augustus 2017
Amsterdam Oost

Nieuwe woonwijk in Amsterdam: Cruquius

Weer een nieuwe locatie om aan het water te wonen binnen de ring van Amsterdam: Cruquius. Er komen koop- en huurappartementen op deze plek in Amsterdam Oost, waar oude sporen van bedrijvigheid bewaard blijven. Het Flevopark ligt op loopafstand en het water is overal, dus het licht is er mooi. Emma interieuradvies kan zorgen voor een interieurontwerp dat de nieuwe woning recht doet en haar helemaal eigen maakt.

Op de projectsite http://wonen.cruquius.nl/  lees ik een interview met één van de architecten, Arnoud Gelauff. Ik herken me in wat hij over zijn werk zegt: “We proberen iets te maken wat er eerst niet was waarvan dan op het einde, als het er is, mensen zeggen: wauw! En dan is de wauwfactor des te groter als het er op het einde heel logisch uitziet. Dat je zegt: dit was er niet eerder, maar waarom was het er nooit? Dat vinden we het meest sexy van ons vak.”

 

 

Er worden veel woningen gebouwd in het gebied, met een grote diversiteit. De woningen die gelijkvloers zijn, bieden prima mogelijkheden voor leeftijdsbestendig wonen, voor wonen 60+ dus. Kijk hier voor mogelijkheden voor een leeftijdbestendig interieurontwerp. Ook interieuradvies kan van pas komen bij het verhuizen naar een nieuwe woning. Lichtadvies in de vorm van een verlichtingsplan, kleuradvies, advies voor een open keuken of woonkeuken, Emma interieuradvies denkt en ontwerpt graag mee.